Ontdek de nieuwe website

De bibliotheekwebsite zit in een nieuw kleedje. Het is nu de ideale plek om alles over de bibliotheek, de collectie en je eigen uitleningen te weten te komen. We zetten de belangrijkste nieuwigheden even op een rijtje.

nieuwe website

Volledig mobiel

De catalogus is voortaan ook geschikt voor mobiel gebruik via je smartphone of tablet. Zo kan je overal snel en makkelijk doorheen de catalogus bladeren, boeken verlengen of reserveren.

Beschikbaarheid

Is het boek aanwezig? Dat zie je nu meteen op het detailscherm van een item, je moet niet meer doorklikken naar een aparte pagina.

Zoek en vind

Zoeken gaat nog sneller via het zoekveld op de homepagina. Typ een zoekterm en kies eventueel uit de suggestielijst, net zoals in Google. Zelfs als je maar een deel van de auteursnaam of titel kent, helpt de catalogus je verder. Het juiste boek vinden was nog nooit zo makkelijk!

Filter je zoekresultaten

Krijg je veel resultaten bij een zoekopdracht, dan kan je via de opties bovenaan verder verfijnen en filteren. Wil je enkel boeken en geen tijdschriftartikels, klik dan op 'Materiaal' en vink de gewenste optie(s) aan. Op dezelfde manier kan je ook een onderscheid maken in werken voor kinderen of volwassenen, of items zoeken in een bepaalde taal. Je kan al deze filters ook naar hartenlust combineren!

Makkelijk reserveren

Vanaf nu heeft elk boek of ander werk in de catalogus slechts één knop om te reserveren.  Als er meerdere edities beschikbaar zijn, dan kan je in een volgend scherm een keuze maken.

Mijn bibliotheek

Aanmelden bij Mijn Bibliotheek kan nu direct via de homepagina. Log in op de website en krijg via het menu bovenaan toegang tot een reeks gepersonaliseerde diensten. Makkelijk en supersnel, ook op je smartphone!

Je boeken krijgen een gezicht

Weet je niet meer precies welke boeken je kinderen of partner allemaal geleend hebben en wanneer ze weer binnen moeten? Via het overzicht, nu aangevuld met handige coverfoto's, kan je ze snel bij elkaar zoeken.

Altijd op de hoogte

De nieuwe website is jouw vertrekpunt voor al je bibnieuws. Hier ontdek je nieuwe aanwinsten, digitale themalijsten, interessante activiteiten, leuke weetjes, en nog veel meer.